facebookTelefon: 0753.922.060

Weekend romantic la Bologna

Bologna este un oraş romantic, cu un peisaj foarte frumos care depășeste cu mult clasica cină la lumina lumânărilor. Pentru o vacantă cu adevărat romantică de Valentine’s Day  în Bologna iată mai jos aici câteva locuri de neratat.

Torre degli Asinelli – se spune că acest loc aduce noroc îndrăgostiţilor. Potrivit legendei, Asinelli era un tânăr sărac, care trăia din transportul nisipului şi a pietrişului, cu ajutorul celor doi măgari ai săi. Într-o zi a văzut o fată frumoasă şi s-a îndrăgostit. Curajos, a mers la tatăl fetei, un nobil bogat, şi i-a cerut mîna. Acesta i-a spus că va fi de acord cu căsătoria lor, doar atunci când tânărul va construi cel mai înalt turn din oraş. Norocul i-a surâs şi, în timp ce săpa nisipul a găsit un pumn de monede de aur. Cu această comoară, Asinelli a ridicat cel mai mare turn din Bologna şi s-a căsătorit cu fata pe care o iubea.

Torre delli Asinelli Bologna

Colle della Guardia – Il Santuario di San Luca este unul dintre simbolurile oraşului Bologna. De aici vă puteți bucura de una dintre cele mai frumoase vederi ale orașului. Pentru a ajunge acolo, trebuie doar să urmezi cea mai lungă stradă cu arcade din lume – 3,796 de metri și 666 arcuri începand de la Porta Zaragoza.

Colle della Guardia

Piazza Maggiore – aceasta este inima oraşului, de unde ar trebui să înceapă explorarea oraşului. Piazza Maggiore a fost centrul vieții politice și sociale din Bologna încă de la 1200. Este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din Italia, fiind înconjurată de Palazzo D’Accursio (Primăria), Palazzo Re Enzo şi Torre dell’Arengo, Palazzo del Podestà, Piazza şi Fontana del Nettuno, precum şi de Basilica San Petronio.

 

Bologna Piazza Maggiore

Torre Prendiparte – turnul vechi de 900 de ani este situate chiar în inima oraşului Bologna. Cele 12 etaje ale turnului au fost restaurate şi tranformate astăzi în bed& breakfast. Pe terasă vă puteţi bucura de panorama oraşului, dar şi de o cină specială. Un adevărat refugiu romantic.

Giardini Margherita – la o scurtă plimbare de centru se află cel mai cunoscut parc din Bologna, deschis pentru public în anul 1879.

torre e giardini

 

Bologna este cu siguranţă un oraş de explorat în doi,  plin de locuri unde îndrăgostiţii se pot bucura de momente romantice.

Dacă vreţi să oferiţi un cadou deosebit de Ziua Îndragostiţilor, un city break la Bologna poate fi ideal. Descoperiţi oferta noastră AICI.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*