facebookTelefon: 0753.922.060

Viena, orașul cu parfum de epocă

Este toamnă, așa că a venit vremea city break-urilor. Astăzi vă propunem Viena.

Fie că sunteți interesați de lunga domnie a familiei Habsburg, de muzica clasică a lui Mozart sau de antichități, acest oraș are câte ceva pentru fiecare. În articolul nostru veți găsi principalele obiective turistice, dar si câteva sfaturi care să vă ajute să vă bucurați de un city break reușit.

 Viena

Primăvara și toamna sunt anotimpurile ideale pentru a alege Viena. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți odată ajunși la aeroport, cumpărați-vă Vienna Card. Acesta vă asigură călătorii gratuite cu metroul, tramvaiul și autobuzul timp de 48 ore/ 72 ore, în funție de varianta de card aleasă, plus reduceri avantajoase la vizitarea muzeelor și obiectivelor turistice, teatrelor, precum și la cumparaturi, în cafenele sau restaurante. Pentru detalii despre card și lista completă cu redurile, click AICI.

Cu cardul în buzunar, e timpul să descoperi orașul. Iată mai jos o listă cu principalele atracții pe care nu ai voie să le ratezi, mai ales dacă te afli pentru prima dată la Viena.

hofburg01Hofburg: este un complex imens, care a fost rezidența imperială a habsburgilor până în 1918. Apartamentele private și încăperile pe care le vei vizita îți permit să îți imaginezi viața împăratului Franz Iosef și a împărătesei Elisabeta, sau Sisi, cum este cunoscută și modul în care monarhul și familia sa își duceau viața cotidiană la curtea imperială Tot aici veți descoperi și comorile imperiale – obiecte de aur și pietre prețioase, toate amintind de lunga carieră a Vienei drept capitală a Sfântului Imperiu Romano – Germanic. Iubitorii de cai pot experimenta live baletul cailor lipitani la Școala Spaniolă de călărie de la Viena.

Palatul Schönnbrunn: continuă traseul și mergi la Schonnbrunn, reședința de vară a DSCN9418împărătesei Sisi. Fiind unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice în stil baroc din Europa, vei fi fermecat atât de clădire, cât mai ales de parc și minunata sa priveliște, de Gloriette, de unde poți admira palatul și grădina de la înălțime și vei fi captivat de simpaticele animale pe care le vei întâlni la Grădina Zoologică. În cea mai veche grădină zoologică din Europa veți găsi ursuleţi Panda, pui de elefant, dar şi multe alte animale rare, care sunt puncte de atracţie anual pentru mai mult de două milioane de vizitatori. Este de preferat să vă rezervați suficient timp pentru a vizita Shonnbrunn. Noi am aavut nevoie de o zi jumătate pentru a ne bucura de tot ceea ce oferă complexul.

Karlskirche: este o biserică ridicată pentru a sărbători sfârșitul ciumei din 1713, iar astăzi a devenit un monument important, fiind considerată un simbol al Vienei.

1378475_746136875402020_1124274592_n

Bulevardul Wiener Ringstraße: cel mai frumos mod de a vedea acest bulevard este din Ring Tram, tramvaiul galben de epocă. Printre cele mai importante monumente din drumul acestuia se numără Opera de Stat, Parlamentul, Muzeul de Artă și Istorie., Primăria. Ringul vienez va sărbători în 2015 150 de la deschidere. A fost inaugurat în anul 1865 de către împăratul Franz Joseph.

1380220_746134092068965_1867375333_nBelvedere: un palat splendid, construit în stil baroc, cu grădini vaste pentru prințul Eugen de Savoia. Este împărțit în Palatul de Sus, care adăpostește expoziții și Palatul de Jos, unde puteți vizita apartamentele prințului.

Domul Sf Ștefan: este considerat emblema orașului. Vei remarca imediat acoperișul, decorat cu ţigle colorate ce formează vulturul imperial cu două capete, precum şi stemele oraşului Viena şi ale Austriei. În apropierea Domului vei găsi și numeroase terase unde te poți aseza să savurezi un șnițel vienez sau un wurstel. Prețurile nu sunt așa de mari cum te-ai aștepta.

Lăsați-vă încântați de o priveliște superbă a orașului din Donauturm, cu o înălțime de 252 metri. Parcul din jurul turnului vă invită la relaxare pe vastele peluze, piste de jogging sau terenuri de joacă pentru copii.

Faceți o poză alături de Obama, Angelina Jolie sau Brad Pitt. Nu îi veți întâlni personal la Viena ci veți sta alături de statuile lor de ceară de la Muzeul Tussuads. Figurile de ceară de la Madame Tussauds fascinează publicul de peste 150 de ani.

Și dacă tot sunteți la Madame Tussauds treceți și prin parcul de distracții Prater. Principala atracție este roata, de unde poți admira orașul de sus. Este mult mai spectaculos după ce se lasă seara. Dacă ești amator de senzații tari sigur vei găsi câteva zone unde poți simți adrenalina.

Iar dacă vrei să mergi la Viena, noi îți recomandăm câteva evenimente la care ai putea participa și să profiți astfel să vizitezi și orașul.  Accesați următorul link și alegeți concertul preferat.

http://www.championstravel.ro/?s=viena&posttype=package

În plus, se apropie iarna, așa că ar fi o idee bună să intri în atmosfera sărbătorilor și să te bucuri de piețele de Crăciun care se organizează an de an la Viena. Află detalii din oferta noastră de pe site.

Mai multe poze din Viena puteți vedea pe pagina noastră de Facebook, în albumul Viena, Austria. 

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*