facebookTelefon: 0753.922.060

Vacanţa de vară în Algarve

Vara aceasta îţi propunem să îţi încarci bateriile într-un loc cu totul deosebit. Algarve este o regiune cu delicii ascunse, cu plaje aurii, cu nisip fin, încadrate de roci frumos sculptate, cu restaurant mici şi simple, de unde poţi încerca peşte proaspăt prins, pus la grătar şi stropit cu ulei de măsline. Este un loc unde vei vrea să te întorci iar şi iar şi iar.

Descoperă caracteristicile fiecărei părţi din Algarve şi alege ce ţi se potriveşte pentru vacanţa de vară.

Albufeira – este unul dintre orașele preferate de cei care doresc să viziteze una din cele mai populare plaje din Algarve, dar și să guste din bucătăria tradiţională şi să se bucure de viaţa de noapte. Atrage mii de vizitatori în fiecare an, fiind perfect pentru familii, cupluri și persoane singure de toate vârstele. Centrul vechi plin de restaurante, baruri, cafenele şi magazine, viaţa de noapte trepidantă din Sao Joao şi minunatele plaje de nisip sunt doar cţteva motive să alegi această zonă. În Algarve există două plaje: Praia dos pescadores (Plaja pescarilor), cu o varietate de restaurante, care te îmbie cu mirul de peşte la grătar şi Praia do Tunel.

Albufeira Algarve

Quarteira – s-a dezvoltat mult în ultimii ani, dar a reuşit să păstreze caracterul portughez. Cea mai frumoasă parte a sa este promenada cu palmieri – Avenida Infante de Sagres, cunoscută şi sub numele de ,,Marginal”. În Quarteira există o comunitate de pescari, pe care îi puteţi vedea în acţiune, în capătul vestic al plajei. Capturile lor ajung dimineaţa devreme în pieţele de peşte, iar la prânz sau seara în farfuriile turştilor. Şi dacă tot am ajuns la mâncare,Quarteira oferă o gamă largă de delicii culinare, cu accent, desigur pe crustacee şi peşte, cum ar fi sardine la grătar (cataplanas), ,,caldeirada” (un fel de tocană de peşte) sau creveţi. Este perfectă pentru famillile energice, întructât aici se găsesc parcuri acvatice, sporturi nautice, karting, bowling sau golf.

Quarteira Algarve

Villamoura – perfectă pentru cei care vor să guste luxul din Algarve. Este una dintre cele mai mari staţiuni turistice private din Europa şi una dintre cele mai prestigioase din Portugalia. Villamoura Marina este principalul centru, cu magazine de designer, restaurante şi baruri – Bar Siete, deţinut de celebrul Luis Figo este chiar pe partea din faţă a portului. Vilamoura are două plaje frumoase, Praia da Marina (“Vilamoura Beach”), la est de portul de agrement și Praia da Falésia la vest.

Vilamoura Algarve

Carvoeiro – este un mic sat tradiţional, de pescari, care supravieţuiesc din capturile de ton. Este foarte popular pentru vacanţele de familie, oferind o gamă largă de cazări în regim self catering şi magazine pentru nevoile de zi cu zi. Plaja oraşului, Praia do Carvoeiro este înconjurată de stânci. Se pot practica sporturi nautice, cum ar fi jetski sau poţi face excursii în jurul coastei cu bărcile pescarilor.

Carvoeiro Algarve

Lagos – este un oraș fantastic în partea de vest a Algarve, potrivit pentru toate vârstele. Lagos a avut întotdeauna o legătură maritimă, fiind vizitat inițial de fenicieni și cartaginezi și apoi, în timpul secolului al 15-lea, a fost baza pentru “călătoriile descoperirilor”, conduse de Henry Navigatorul, atunci când schimburile comerciale dintre Africa și Portugalia au adus o mare parte din avere în oraș. Are aerul unui port vechi cu fortăreaţa aflată pe malurile râului şi zidurile medievale care păzesc străzile înguste, umplute până la refuz în nopţile de vară de tinerii dornici de clubbing.

Lagos Algarve

Indiferent de partea din Algarve pe care o alegeți, veți găsi oameni prietenosi, primitori; vinuri locale excelente si mâncăruri delicioase.

Ofertele noastre pentru o vacanţă de vară în Algarve le găsiţi pe site, AICI.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*