facebookTelefon: 0753.922.060

Transportul în Lisabona

Odată ajuns în Lisabona începi să îți faci planurile cu privire la obiectivele turistice pe care le vei vizita. Iar la aceste obiective trebuie să ajungi cu diverse mijloace de transport. Mai întâi, îți achiziționezi Lisboa card, care îți oferă, pe lângă reduceri la principalele atracții și transport gratuit pentru metrou, autobuze, tramvaie, trenuri care leagă Lisabona de Estoril, Cascais sau Sintra, funiculare, etc.

În cazul în care nu dorești să îți cumperi acest card, încă de la plecarea din aeroport către oraș vei avea nevoie de mijloace de transport. Cel mai accesibil este metroul. Prețul pentru o călătorie este 1,40 euro, la care se adauga 0,50 euro pentru cardul VIVA – este un card reîncărcabil, pe care îl folosești atât la intrare cât și la ieșire. Același card se validează și la urcarea în autobuze sau tramvaie. Detalii AICI.

Statii de metrou Lisabona

Statia de metrou Parque

Iată câteva dintre stațiile importante de metrou:

Rossio: aici este gara de unde se iau trenuri către Sintra, este chiar în centru;

Cais do Sodre: gara de unde se iau trenuri către Cascais, Estoril și ferryboat catre Statuia lui Hristos.

Oriente: gara de unde pleacă trenuri naționale și internaționale, autobuze, iar aici se află si Parque das Nações și Oceanario Lisboa.

Colegio Militar – Luz: special pentru microbiști – aici este Stadio da Luz.

Harta Metrou Lisabona

Harta metrou Lisabona

Dacă preferați să vă bucurați de oraș, alegeți autobuzele. Sunt foarte confortabile. Tariful Autobuze Lisabonapentru o călătorie este același: 1,40 euro. Sunt câteva destinații turistice în Lisabona la care puteți ajunge foarte ușor cu autobuzele:

727: trece prin Piața Marques de Pombal și ajunge în Belem

737: pentru cei care nu vor să urce pe jos până la Castelo Sao Jorge, acest minibus pleacă din Praça Figueira, via Alfama

Elevador da Gloria Lisabona

Elevador da Gloria

Tot la transport includem și funicularele Gloria, Bica și Lavra, care urcă în Bairo Alto. Prețul este de 3,60 euro/ persoana – două călătorii. Dacă sunteți obosiți și nu doriți să urcați străduțele abrupte, acestea sunt o alegere bună.

Tramvaiul 28

Tramvaiul 28

Un alt tramvai util – numărul 15, modern și mult mai mare, pleacă din Praça Figueira și ajunge la Monasteiro Sao Jeronimos.

Dacă dispuneți de mai multe zile la Lisabona, dați o fugă în împrejurimi. Un bilet de tren costă 2,15 euro până la Estoril, Cascais sau Sintra. Pentru călătoriile cu trenul trebuie să emiteți un alt card VIVA, care va avea înscris simbolul trenului. Este reîncărcabil și costă tot 0,50 cenți.

Pentru informații utile cu privire prețurile și orarele de funcționare ale mijoalcelor de transport în Lisabona puteți accesa site-ul Metroului, site-ul Carris și site-ul Companiei feroviare din Portugalia.  

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*