facebookTelefon: 0753.922.060

PortAventura – vacanţă cu familia

PortAventura este un parc tematic pentru familii situat în orașul Salou, pe Costa Dorada, la aproximativ 100 km sud de Barcelona. Deschis in 1995, a fost primul mare parc de distracții spaniol și a crescut constant în timp, până la punctul de a fi considerat unul dintre cele mai bune parcuri din Europa, cu tematici deosebite si un roller coaster spectaculos.

Este o destinație de vacanță uimitoare, care oferă familiilor experiențe de neuitat într-un mediu caracterizat de aventură, emoţii şi imaginaţie datorită parcului tematic şi a parcului acvatic.

Harta Portaventura Park

Parcul este împărţit în 6 zone tematice:

Mediterrania: zona este realizată din materiale originale care creează satele tipic mediteraneene în detaliu. Printre cele mai importante obiective se numără “Furius Baco”, cel mai rapid roller coaster din Europa, care ajunge până la 135 kilometri pe oră în doar 3 secunde. Această zonă este, de asemenea, punctul de plecare pentru o plimbare cu barca de la “Port de la Drassana” sau cu trenul vechi, care pleacă de la “Estació de Nord”.

Mediterrania Portaventura

Polinezia: principalele atractii sunt “Splash Tutuki” – mașinile care merg din partea de sus a unui vulcan spre lac, și “Kontiki” – canoe care călătoresc în jurul insulelor polineziene între valuri care ajung la o înfiorătoare înclinare de 180 °. Aici, veţi întîâlni “Tikis”, sculpturi ciudate de zeități aduse din Fiji și Tonga.

Polynesia Portaventura

China: atracţiile de aici sunt printre cele mai spectaculoase ale parcului: rollercoaster-ul “Shambala”, care deține 3 recorduri europene: cel mai mare rollercoaster (76 m), cel mai lung traseu (78 m) și cel mai rapid 134 km-h. “Dragon Khan” este unul dintre cele mai renumite montagne russe. Tot aici puteţi vizita oraşul “Ximpang” reședința de vară a împăratului, o reconstrucție a Orașului Interzis din Beijing. Puteți vedea, de asemenea, o copie în ceea ce privește dimensiunea și materiale a unei secțiuni din Marele Zid din Chinezesc.

China Portaventura

México: această temă reflectă atmosfera și cultura populației maya. Este chiar vizavi de reproducerea unei piramide Maya, care este principala atracţie a zonei. Aici te poţi bucura de “Hurakan Condor”, o cădere liberă dintr-un turn de 86 de metri. Totul se întâmplă în doar 33 de secunde, iar viteza este de 100 kilometri pe oră. Alte atractii sunt foarte amuzante sunt “Serpiente Emplumada” și roller coaster-ul “El Diablo – Tren de la Mina”. În “Templo del Fuego” cei mai curajoşi vor lua parte la o căutare de comori interesantă, într-un spectacol plin de foc și surprize.

Mexico Portaventura

Far West: este cea mai mare zonă a parcului, care recreează un oraș autentic din Vestul Îndepărtat American. Principalul punct de atractie este Stampida, un roller coaster din lemn, care are două piese cu două trenuri (roşu şi albastru), pentru a simula o cursă nesăbuită. “Tomahawk” este un alt roller coaster din lemn mai mic și potrivit chiar și pentru copiii. Există de asemenea, două atracții acvatice, “Silver River canal” și “Grand Canyon Rapids”.

Far West Portaventura

Sésamo Aventura: zona care dă aripi imaginației, indicat pentru copiii de peste 1 an. Vei remarca imensul “Árbol Magico”, cu ramurile iluminate pe timp de noapte.

SesamoAventura Portaventura

Cum ajungi în Portaventura:

Resort PortAventura este perfect situat, în centrul Costa Dorada, la doar o oră de Aeroportul El Prat din Barcelona. De la aeroport aveţi mai multe variante de transport:

– autobuzul : compania Plana, staţia se află la doar câţiva metri de ieşirea din aeroport;

– tren;

– transfer;

– maşini de închiriat

 

Dacă vei alege o vacanţă activă la Portaventura, avem câteva propuneri de horteluri:

Hotel Portaventura 4*: experimentaţi magia mediteraneană. Acest hotel fermecător recreează un sat tipic mediteranean, cu lacul unde stau bărcile pescarilor, cu grădini magnifice. Dispune de două piscine, două bufete, un restaurant à la carte, un snack bar, un bar, sală de gimnastică, o zonă de magazin și jocuri.

Hotel Portaventura Carribe 4*: faceţi o excursie în Caraibe, fără să părăseşti Tarragona, și bucurați-vă de liniștea acestui hotel, care are una dintre cele mai mari piscine cu nisip alb din Europa. Clădirile care alcătuiesc hotel sunt numite după diferite insule din Caraibe. Situat în mijlocul unei grădini exotice cu palmieri, hotelul oferă 5 piscine, două restaurante, un bufet, un snack-bar și trei baruri.

Hotel Portaventura El Paso 4*: Bucurați-vă de culoarea şi frumuseţea Mexicului. Aici veşi simţi atmosfera unei hacienda tipice mexicane. Grădinile spectaculoase, cu plante exotice şi piscina dau farmec acestui hotel, care oferă două piscine, un bufet, un restaurant à la carte, un snack bar, trei baruri, o zonă de magazin și de jocuri.

Oferta noastră pentru o vacanţă de vară de neuitat în Portaventura o găsiţi pe site-ul nostrum. Pentru detalii click AICI.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*