facebookTelefon: 0753.922.060

Oktoberfest – un ocean de bere şi voie bună

Pasionații de bere sunt extrem de fericiţi și se declară “vrăjiţi” de marea sărbătoare, toată lumea cântând şi dansând împreună ca într-un maraton frenetic. Tonul va fi dat pe 19 septembrie, de către primarul orașului Munchen, odată cu deschiderea primului butoi de bere. Ați ghicit, vorbim despre Oktoberfest.

Germany Oktoberfest Opening

Festivalul berii este cel mai așteptat eveniment al anului în sudul Germaniei și nu numai, fiind văzut ca un momentul cate te molipsește de pofta de viață a bavarezilor.

Program Oktoberfest 2015:

Sâmbătă

19.09.15

10:45 a.m.

Sosirea proprietarilor corturilor, cu paradă prin Munchen

Sâmbătă

19.09.15

12 a.m.

Deschiderea festivităților de către primar, în cortul Schottenhamel – desfacerea primului butoi de bere.

Duminică

20.09.15

10 a.m.

Parada costumelor tradiționale

Luni

21.09.15

09 a.m.

12.00 p.m.

Turul Oktoberfest pentru 1200 de copii preșcolari, invitați de către Municipalitatea orașului Munchen.

Prânz special în corturile mari pentru persoanele în vârstă.

Marți

22.09.15

12 p.m. – 6 p.m.

Ziua familiei: toate plimbările și spectacolele au reduceri

Joi

24.09.15

10 a.m.

Ceremonie religioasă

Duminică

27.09.15

11 a.m.

Concert tradițional.

Marți

29.09.15

12 p.m. – 6 p.m.

Ziua familiei: toate plimbările și spectacolele au reduceri

Duminică

04.10.15

12 p.m.

Salut tradițional cu pistoale, la poalele monumentului Bavaria

Cum a început Oktoberfest

Parade OktoberfestPrimul Oktoberfest a avut loc in 1810, iar festivalul berii se desfasoara de atunci in zona Theresienwiese de langa centrul orasului Munchen în onoarea nunţii Prinţului bavarez Ludwig cu Therese, Prinţesa de Saxonia-Hildburghausen. De atunci a continuat an de an, devenind faimos pentru berea bună, cârnații fierbinți (würst) și covrigii calzi (prezel).

Startul distracției este dat de către primarul orașului Munchen când dă primul cep la un butoi cu bere. Iar de aici încolo, timp de două săptămâni, peste 6 milioane de turiști se bucură de atmosfera festivalului. Aceștia se amestecă cu o populație pestriță îmbrăcată în costumele tradiționale, ușor sofisticate și colorate ale bavarezilor – „dirndls” și „lederhosen”. Oktoberfest nu înseamnă însă numai bere bună, ci și mâncare savuroasă. Cei mai ceruți sunt cârnații și specialitățile locale, cum este Weißwürste – un cârnat albicios din carne de vită servit cu muștar, varză acră și covrigi calzi.

Bine de știut:

- În fiecare marţi este „Ziua familiei” (Familientag), între orele 12,00 şi 18,00 fiind preţuri reduse la plimbări și spectacole;

Mijloacele de transport în comun vor circula cu o frecvență mai mare, iar în weekend vor exista curse și noaptea, astfel încât petrecăreții să poată ajunge acasă sau la hotel. Pe site-urile operatorilor de transport puteți afla orarul fiecărei linii de metrou sau de autobuz din zonă, precum și costurile de transport; 

- Copiii sub 6 ani trebuie să părăsească corturile de la ora 20,00 (nu mai au voie chiar dacă sunt însoţiţi de părinţi).

Pentru cei interesați să ajungă la Munchen cu ocazia festivalului, am pregătit un pachet special, care include cazare 2 nopti în Munchen, la hotel de 3 stele, situat foarte aproape de zona de desfășurare a Oktoberfest, mic dejun și bilet de avion dus-intors.

Preturile/pachet/persoana pornesc de la 489 euro/ persoană, cu toate taxele incluse. În plus, primiți un tur ghidat al fabricii de bere Paulaner, în ziua de 19 septembrie, începând cu ora 15.30 – vizita la rezervoarele de fermentare și pivnite, iar la final veți savura o bere și un covrig bavarez. Citește mai multe despre oferta noastră pentru Oktoberfest AICI.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*