facebookTelefon: 0753.922.060

Nicolae Dobrin – un autograf și un zâmbet

Fotbalul a fost dintotdeauna marea mea pasiune. Din 1999, când am fost prima dată pe stadion au trecut mulți ani, însă dragostea pentru acest sport a rămas aceeași. 

Am adunat în colecția mea, alături de multe amintiri frumoase, tricouri, poze și diverse alte materiale care îmi sunt dragi.

Nicolae Dobrin

Însă de departe cel mai prețios este autograful marelui Dobrin. L-am iubit, l-am respectat , iar atunci când am văzut primele imagini din meciurile lui memorabile și am ascultat poveștile celor care au avut șansa să-l aplaude din tribună mi-am dat seama că fotbalul pe care eu îl trăiam era lipsit de geniu.

El e cel care a adus cele mai mari satisfacții la FC Arges , echipa căreia i-a dedicat toată magia, toată viața lui. Secretul? Dobrin juca fotbal din plăcere, indiferent de adversar.

Am avut privilegiul să stau de vorbă cu el și să-i cer un autograf pe care l-am primit cu drag, însoțit de un zambet. Era zâmbetul unui om mândru ca un copil, care sigur nu l-a văzut jucând, îl roagă să semneze pe o pagină de caiet unde erau două poze, care surprindeau două ipostaze diferite din viața lui: una în echipamentul echipei piteștene chiar din ziua când a cucerit primul titlu și o alta în calitate de director tehnic, în costum, unde părea că nu se simte chiar în largul său.

1282879450907_f

Citeam în ochii lui dorul de minge, de dribling, de gol și de aplauzele galeriei. Anii trecuseră și peste el și parcă realiza acest lucru privind cele două imagini.

Prințul din Trivale nu mai este printre noi, însă oamenii continuă să-l iubească la fel de mult. 

Pentru că Dobrin e un nume, un fotbalist, dar mai presus de toate un om care nu poate fi uitat. 

Dobrin este al nostru, al argeșenilor. Dovadă și steagul tricolor, cu chipul lui Dobrin, pe care suporterii îl aduc la meciurile echipei Naționale. 

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*