facebookTelefon: 0753.922.060

Minighid Praga, Orasul de Aur

Inca din Evul Mediu, Praga este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, fiind numit “Orasul de Aur” sau “Coroana lumii”. Istoria oraşului se întinde peste 1000 de ani şi începe cu celţii aproximativ în anul 200 î.Hr. În consecinţă, turiştii pot vizita situri care datează de pe vremea Imperiu Roman şi până în era comunistă.

Praga a fost mereu şi este încă un oraş al contradicţiilor. Este renumită pentru uimitoarele sale opere de artă, atât în istorie cât şi în zilele noastre — opere de pictură, sculptură, literatură, muzică, design şi arhitectură — dar este la fel de renumită pentru mâncare, bere şi viata de noapte.

old_town_square

De asemenea, Praga este oraşul revoltei şi demonstraţiilor, obişnuit să îşi afirme credinţele. De la husiţii din secolul al XV-lea care au luptat împotriva hegemoniei catolice şi până la lupta împotriva regimului comunist din 1968 si din 1989 (cu mai mare succes).

Orasul se remarca printr-un stil arhitectonic deosebit, dominat de castelele gotice, baroce si de impunatoarele biserici.  De altfel centrul istoric, care se intinde pe 866 de hectare, este inclus in patrimoniul UNESCO.

Centrul istoric al orasului se întinde pe ambele maluri ale râului Vitava si este format de 6 părti: Oraşul Vechi (Stare Mesto), Josefov (fostul cartier evreiesc), Oraşul Nou (Nove Mesto ) cartierele Lesser (Mala Strana), Vysehrad si Hradcany.

Cel mai bun anotimp pentru a vizita orasul este orice anotimp, fiecare cu avantajele lui, asa ca uitati-va la ofertele noastre de city break pentru Praga. 

5 obiective pe care nu trebuie sa le ratezi in Praga:

1. Castelul Praga este cel mai vast complex medieval din întreaga lume. Construit în 807, castelul a devenit de-a lungul timpului un vast complex ce cuprinde: Catedrala Sf. Vitus, Palatul Lobbowicz, Biserica Sf. Gheorghe si de desigur, grădinile înconjurătoare, aranjate la detaliu.

În interiorul complexului și in jurul lui poți să vizitezi nenumărate obiective turistice şi puncte de atracţie. Urcă pînă în turnul clopotniţei, cel mai înalt punct al castelului și admira vederea fabuloasă asupra Castelului Praga şi asupra Centrului Vechi al oraşului. În afara castelului, există şi alte puncte de interes în cadrul complexului medieval: strada din Aur (Golden Lane), plină cu suveniruri, sala tronului regilor austro-ungari, care pare să nu se fi schimbat deloc de-a lungul ultimilor 500 de ani, impresionanta bazilică Sfântul Gheorghe, Muzeul de Artă Ceh , palatul Lobkowicz.

Un moment plin de savoare este reprezentat de schimbrea gărzilor în faţa intrării principale a palatului in fiecare zi, din oră in oră, de la 5:00 la 23:00. Schimbul de gardă de la amiază include și o fanfară și o ceremonie de ridicare a steagului în Curtea Principală.

Castelul Praga

Castelul Praga

Cum ajungeți la Castelul Praga

Cu Metroul pana la stația de metrou Malostranská (linia A), aflată mai jos de Castelul Praga. De acolo, veți urca pe Scările Castelului Vechi (Staré zamecké schody) direct către poarta Castelului.

Cu tramvaiulputeți lua oricare din tramvaiele nr. 22 sau nr. 25 în sus pe deal pentru a coborî la stația Pražský hrad.

Tarife bilete350 CZK/ turul mare, 250 CZK/turul mic, 150 CZK/galeria, mânastirea Sf George.

Orar vizitare: Castelul-  zilnic : 05:00-24.00 (aprilie-octombrie), 06:00-23:00 (noiembrie-martie) Monumentele – zilnic 09:00-17:00 (apr-oct), 09:00-16.00 (nov-martie).

2. Oraşul Vechi ( Stare Mesto)

Principalele zone ale Oraşului vechi sunt: Vechea Sinagoga, Piaţa Oraşului Vechi şi Ceasul Astronomic. Dacă în  secolul al XI-lea  Piaţa din Centrul Vechi a oraşului Praga era foarte populară în rândul comercianţilor din întreaga Europă, în prezent spiritul comerțului e reprezentat cu mîndrie de zeci de restaurante, pub-uri, magazine, centre de distracţie şi agrement, galerii şi muzee de artă.old_town_square_prague

Piața Orasului Vechi este considerată una dintre cele mai frumoase din Europa. Punctele de atracţie principale sunt fără îndoială Biserica Sfintei Fecioare din Tyn şi turnul Ceasului Astrologic, 12 apostoli apar de fiecare dată când este ora fixa.

Există două stații de metrou în zona aceasta: Staroměstská (5 minute pe jos de la Piața Orașului Vechi) și Můstek (la confluența Orașului Vechi cu Piața Sf.Vaclav).

 

 3. Podul Carol

Faimosul Pod Carol traversează râul Vltava în Praga. Podul a fost numit original Podul de Piatră sau Podul Praga, dar, din 1870, a fost denumit Podul Carol. Hoinărirea pe acest pod încântător cu perspective impresionante asupra Castelului Praga și râului Vltava reprezintă activitatea preferată de toată lumea. Ca să îl prinzi liber trebuie sa te trezeşti cu noaptea în cap, dar merită efortul.podul carol-praga

Podul, lung de 516 metri, are 16 piloni și 3 turnuri. La capătul estic al Podului Carol se află Turnul Podului din Orașul Vechi, din ultima parte a secolului al 14-lea, construit ca fortificație și, ca arc de triumf, marcând intrarea în Orașul Vechi. Turnul Podului din Orașul Vechi este considerat cel mai frumos turn al unui pod din Europa, datorită bogăției în decorațiuni sculpturale. Turnul este deschis vizitatorilor și permite o vedere incredibilă de pe acoperiș, apreciată cel mai mult în lumina vremelnică a apusului de soare.

Accesul: adulți 75 CZK, copii 55 CZK. Deschis: 10 a.m. – 11 p.m. aprilie – septembrie, 10 a.m. – 10 p.m. martie și octombrie, 10 a.m. – 8 p.m. noiembrie – februarie.

 

 

4. Orasul Nou

Principalul punct turistic este reprezentat de Piata Wenceslas, important centru cultural si de afaceri. Este și un loc tradițional pentru sărbatori sau pentru demonstrații, un loc in care locuitorii se adună în momente importante. Este un bulevard lat, străjuit într-un capăt de Muzeul național și Opera de Stat iar in celălalt capăt de Orașul Vechi.

Cum Ajungi- cu metroul pe linia A sau C pană la stația Muzeum, sau pe linia A sau B pana la statia Mustek.

 5. Gradina Zoologica, este a două ca mărime din Europa, și se află la cațiva km de centrul orașului. Poți admira peste 5000 de specii de animale: leoparzi, gorile, pinguini, lei de mare, tigri, elefanti.

prague-a-5-star-holiday-come-true-L-ClcJzW

Adresa: U Trojskeko zamku 3/120, 171 00, Praga 7.

Cum ajungi: autobuzul 112

Orar vizitare: apr, mai, septembrie, oct ( 9:00-18:00),

Martie (09:00-17:00)

Nov, dec, ian, feb (09:00-14:00)

Tarife: 150 CZK /adulti, 100CZK/copii 3-15 ani, studenti, pensionari.

SFAT- Luati Prague Card , e valid pentru 4 zile si oferă intrare în peste 50 de atracţii în zona Praga. Veţi primi o carte cu informaţii despre toate atracţiile si multe reduceri (excursii pe jos în Praga, transfer la aeroport, cumpărături, acces la muzeele Mucha si Kafka etc.) şi un voucher pentru fiecare atracţie. Cardul nu include transport public si va trebui să cumpăraţi un bilet separat. Cardul Praga costa 790 CZK. Cu Prague Card puteti vizita Castelul Praga (350 CZK), Orasul Vechi, Malá Strana si Podul Charles, turnuri istorice si alte atracţii, Observatorul (20 CZK), o copie mica a Turnului Eiffel (100 CZK) si Labirintul Oglinzilor de pe Dealul Petrin, Vysehrad toate castelele inclusiv cazematele şi galeriile, multe muzee din Oraşul Nou şi Galerii şi câteva castele din afara Pragăi. Singura atracţie majoră care nu e inclusă este Sinagoga si Muzeul Evreiesc.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*