facebookTelefon: 0753.922.060

Milano, capitala modei și a fotbalului

Am lăsat în urmă Torino și am luat trenul spre următoarea destinație, despre care voi vorbi în articolul de astăzi – Milano.

Între cele două orașe sunt aproximativ 150 km, pe care am decis să îi parcurgem cu trenul. Biletele se cumpără de la tonomatele din gară, iar prețul pentru un bilet clasa a doua, trenul personal costă 11 euro/ persoană. Drumul dureaza 2 ore. Pentru cei care vor să ajungă mai repede, există varianta Freccia Bianca sau Freccia Rossa, dar prețurile ajung la 25 – 30 euro. Pentru detalii consultați site-ul TrenItalia unde găsiți atât programul trenurilor cât și tarifele.

Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la Stazione Centrale din Milano a fost să ne cumpărăm Milano Pass. Este de preferat să îl aveți întrucât beneficiați de gratuitate la toate mijloacele de transport, dar și de reduceri la diverse obiective turistice. Pentru 3 zile am plătit 13 euro, dar se poate cumpăra și pentru o zi, costul fiind de 6 euro. Citiți despre card pe http://www.milanocard.it/

Domul din MilanoDeși am ajuns seara, ne-am cazat la Hotel Sant Ambroeus 3* și am plecat spre prima oprire – Domul. Citisem despre el, văzusem poze, dar este cu totul altceva când stai în fața impunătoarei construcții. Pe înserat, luminat, Domul din Milano arată fabulos. L-am admirat doar din exterior, dar aveam să revenim a doua zi și în toate cele trei zile cât am stat la Milano.

Intrarea este liberă, dar nu aveți voie să faceți fotografii decât contra unei taxe de 2 euro. Merită să surprindeți și vitraliile, statuile și coloanele imense. Și dacă tot ați ajuns aici, trebuie să urcați pe acoperiș, de unde puteți admira Piazza del Duomo, fără doar și poate inima orașului. Biletul costă 10 euro/ persoană dacă alegeți să urcați pe jos sau 13 euro/ persoană cu liftul.

Galeriile Vittorio EmmanuelleFoarte aproape de Dom sunt Galeriile Vittorio Emmanuelle, unele dintre primele galerii comerciale din lume. Este locul perfect pentru cumpărături de lux, aici fiind situate magazine, terase și restaurante elegante. Străbătând Galeriile ajungi la Piazza della Scala, unde se află și Scala din Milano. Acum înțelegi de ce Milano este supranumit și orașul modei sau al shopping-ului.

După câteva minute de relaxare pornim spre următorul obiectiv – Castello Sforzesco. Și aici intrarea este liberă, cu excepția muzeelor. Dar te poți plimba prin curtea imensă până ajungi în Parcul Sempione. Deși era luni, în parc erau foarte mulți oameni, veniți să alerge sau să se bucure de pauza de prânz în aer liber. Observ aceeași atitudine destinsă și relaxată.

Seara, în drumul spre hotel ne-am oprit și la Basilica Sant Ambrogio, dedicată patronului orașului. Aceasta este cea mai veche biserică creștină din Milano și merită să o vedeți.

San Siro MaldiniMilano se poate lăuda cu două echipe de fotbal cunoscute, care de-a lungul anilor au cucerit numerose trofee – AC Milan și Internazionale Milano. Cele două echipe împart același stadion San Siro sau Giuseppe Meaza. Pentru un iubitor de fotbal, dar nu numai este un punct de atracție. Biletul de intrare costă 13 euro/ persoană, iar dacă ai cardul Milano pass beneficiezi de o reducere de 2 euro. Pășesc pe culoarul de ieșire spre teren și mă gândesc la măreția jucătorilor, la meciurile de legendă care s-au jucat aici. Îmi vine în minte marele Maldini, căpitanul celor de la AC Milan și mă pot lăuda cu o poză lângă statuia lui și mă pot mândri că am stat pe scaunul rezervat lui la vestiare.

Am ajuns și la ultima noapte la Milano, când am descoperit Naviglio Grande, un canal mărginit de terase, unde poți savura o porție de paste sau o pizza. Nu sunt prețuri foarte mari, iar atmosfera este plăcută.

Cele trei zile la Milano au trecut, iar sejurul nostru în Italia continuă cu Verona, pe care o voi prezenta în următorul articol.

Vizitați pagina de Facebook a Champions Travel pentru a vedea pozele din Milano și nu ratați ocazia de a vedea acest oraș.

Noi vă propunem un city break de 1 Mai sau puteți participa și la Derby della Madonnina dintre AC Milan și Inter Milano, care va avea loc pe 04 mai.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*