facebookTelefon: 0753.922.060

Grădina Zoologică din Viena – locul unde redevii copil

Dacă aveți plănuită o călătorie în Viena, iubiți natura, animalele și plimbările este clar: Zoo Schönbrunn este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat! Sfatul nostru este să vă rezervați o zi întreagă pentru a vizita această atracție cu adevărat deosebită. Altfel nu veți avea timp să faceți cunoștință cu toate minunățiile de acolo!

Gradina Zoologica Viena

Grădina Zoologică Schönbrunn din Viena este cea mai veche grădină zoologică din lume, datând din vara anului 1752. Aici trăiesc peste 500 de specii de animale – de la tigrul siberian şi hipopotam până la rinocer. Ursuleţii Panda, puii de elefant, dar şi multe alte animale rare sunt puncte de atracţie anual pentru mai mult de două milioane de vizitatori.

Cum ajungi:

Grădina Zoologică Schönbrunn se află în Parcul Palatului Schönbrunn, unde puteți ajunge folosind următoarele linii de transport în comun:
Metrou U4: Stația Hietzing
Tramvaiele: 10, 58, 60
Autobuzele: 10A, 51A, 56A, 56B, 58A

Biletele se achiziționează direct de la intrare și costă 16.50 euro/ adult și 8 euro/ copil. *Copiii sub 6 ani au acces gratuit. Dacă aveți cardul Viena beneficiați de o reducere de 3 euro.

Odată cu biletul primești și o hartă și un flyer cu informații referitoare la orele de hrănire a animalelor. Orele sunt stabilite astfel încât să poți fi martor la mai multe și să nu fii nevoit să alergi dintr-o parte în alta a grădinii pentru a vedea acest lucru.

Harta Gradinii Zoologice Viena

Harta Gradinii Zoologice din Viena

Încă de la intrare am făcut cunoștință cu rinocerii și păunii. Drumul te poartă apoi pe lângă hipopotami, capre de munte, broaște țestoase sau șerpi, căprioare și cerbi, lei și pantere.

DSCN9517Punctul culminant este întâlnirea cu panda. Aici vei găsi cei mai mulți turiști, cu degetul apăsat pe aparatul foto, pregătiți să îi surprindă în cât mai multe ipostaze. L-am admirat și noi pe ursul panda, savurând un bambus. Era singur deoarece ursoaica avea grijă de puiul născut cu doar două luni în urmă. Schonbrunn este singura grădină zoologică din Europa unde au fost concepuți pui panda pe cale naturală. 

Din loc în loc te poți opri să te odihnești, să bei o cafea sau să servești masa la unul dintre localurile de acolo: Grădina Tiroleză, Cafe Hietzing, Jumbo Buffet, Grădina de Bere etc.

În interiorul grădinii există multe spații de joacă pentru copii, inclusiv un perete de cățarat dacă mai au energie. Grădina Zoologică din Viena este locul ideal unde să îți aduci copiii, mai ales dacă le plac animalele. 

Ne reîncărcăm bateriile și pornim din nou în căutarea altor animale. La fiecare pas, pe alei, găsești panouri care îți indică locul în care te afli și în ce direcție trebuie să te îndrepță pentru a ajunge la animalul tău preferat. Este impresionant locul special amenajat pentru pinguini. I-am suprins înnotând într-un mediu apropiat de locul lor natal.

Pe cărarea care duce spre zona de pădure te poți împrieteni cu veverițele, care sunt destul de prietenoase și se apropie mult de tine, sperând să primească o alună. Este o senzație unică să le simți mustățile gâdilându-ți palma.

“Animalele din Gradina zoologica Schönbrunn trebuie sa fie fericite! ” Acesta este sloganul Tiergarten Schoennbrun, respectat prin amenajarea unor spații mari pentru fiecare specie, care imită întocmai mediul natural și fac animalele să se simtă ca acasă.

Așadar, când ajungeți în Viena, nu ratați Tiergarten Schonbrunn! Noi vom reveni cu prima ocazie!

Vă recomandăm un city break la Viena.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*