facebookTelefon: 0753.922.060

Evadare romantică la Florenţa

Florența este un oraș relativ mic (cel mai mare din Toscana), dar este un minunat “muzeu în aer liber”, care poate fi văzut doar mergând pe jos pe străzile din orașul vechi. Este, fără îndoială, destinaţia perfecta pentru un weekend petrecut în compania partenerului tau.

Aflaţi în continuare de ce Florența este o destinație ideală pentru o evadare de week-end romantic pentru Ziua Îndrăgostiților în Italia.

San Valentino a Firenze-2
Dacă vizitați Florența, pentru prima dată, nu trebuie să pierdeţi o parte din “simbolurile” prin excelență: Galeria Uffizi, David al lui Michelangelo (originalul se află în Galeria Accademia), Domul şi Cupola Brunelleschi sau Ponte Vecchio.

colaj 1

Florența nu este numai frumoasă, este, de asemenea, un oraș foarte romantic. Bucurați-vă împreună cu persoana iubita de o plimbare pe Ponte Vecchio și râul Arno la apus, punctul de vedere al orașului vechi de pe terasa din Piazzale Michelangelo, cartierele cele mai tipice, cum ar fi San Frediano și Santo Spirito.

colaj 2

Dacă doriți să vă impresionaţi partenerul tau, urcaţi pe Domul Brunelleschi sau în Turnul Arnolfo di Palazzo Vecchio şi admiraţi privelişti care vă vor lăsa fără respiraţie!

În minivacanţa voastră puteți să includeţi şi o vizită la cel puțin unul dintre muzee. În cazul în care sună prea provocatoare Uffizi (luaţi în calcul cel puțin 3-4 ore pentru a vizita doar cele mai renumite lucrări), puteti opta pentru Academia sau Bargello.

colaj 3 uffizzi

Iubitorii de shopping se pot răsfăța în atelierele Oltrarno, în magazine de designer și buticuri de lux (le veți găsi în Via Roma și Via Tornabuoni) sau în magazine mai comerciale și la prețuri accesibile pentru toate bugetele din jurul centrului.
Atmosfera romantică domnește pe străzile sale înguste şi este unică în lume. Obiectivele turistice impresionante şi locurile din trecut au inspirat cei mai mari artişti care au existat vreodată. Florența este capitala poeziei și o Mecca a artei. Fiecare colț are o poveste de spus, unele tragice,  altele romantice, care trezec emoţii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cea mai cunoscută poveste de dragoste în tradiția orașului este legată Dante Alighieri și sentimentele sale față de Beatrice. Vizitați Santa Margherita de ‘Cerchi, o mică biserică veche cunoscută sub numele de Biserica lui Dante, unde poetul s-a îndrăgostit la prima vedere de Beatrice. Biserica datează din 1032, aici fiind îngropată Beatrice Portinari, pe care mulți critici literari o cred figura istorică din spatele caracterului Beatrice din operele lui Dante.

Faceţi o plimbare poetică în Grădina Boboli, parcul istoric născut ca gradina a Palazzo Pitti și conectată la Forte di Belvedere. Copaci bătrâni, fântâni, statui, flori… aici puteți admira unul dintre cele mai romantice peisaje din oraș. Vizitaţi sălile Eleonorei în Palazzo Vecchio, decorate de Cosimo cu povești ale unor femei importante, ca un cadou pentru soția sa Eleonora di Toledo. Iubirea este, de asemenea, vedeta capodoperelor spectaculoase adăpostite în Galeria Uffizi. Multe picturi celebre care reprezintă povești de iubiri și pasiuni, de la Venus din Urbino la primăvară și Nașterea lui Venus de Botticelli, Madonna de Filippo Lippi în Doni Tondo de Michelangelo

colaj 5

Gastronomia tradiţională este o parte fundamentală a vacanţei în Florenta, cu mai multe restaurante locale, care vă permit să gustați deliciile bucătăriei toscane în timpul unei cine romantice.

Florența este un oraș unic, capabil să încânte vizitatorii, care creează o vrajă, mai ales de Ziua Îndrăgostiților. Pe site-ul nostru aveţi propunerea noastră de city break romantic. Detalii AICI.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*