facebookTelefon: 0753.922.060

Cum am trăit finala Champions League

,,This is the beauty of sports. Sometimes you laugh, sometimes you cry” Josep Guardiola.

Un suporter trăiește la maxim fiecare meci al echipei favorite. Iar intensitatea emoțiilor este și mai mare atunci când preferații tăi joacă o finală.

11392934_10152837192260936_8218364730770474221_n

Acest articol este dedicat finalei Champions League dintre Juventus și FC Barcelona, câștigată de spanioli.

Champions League nu mai înseamnă demult doar fotbal – este spectacol, lucru confirmat și de meciul din această seară. 74.000 de spectatori, fani italieni, spanioli, dar și simpli iubitori de sport s-au bucurat de o seară magică pe Olympiastadion din Berlin. Alte milioane au urmărit confruntarea din fața televizoarelor. Au trăit 90 de minute de magie, de sclipiri ale unor fotbaliști mari – Buffon, Tevez, Pirlo vs Messi, Neymar sau Suarez.

juve girlMi-a plăcut întotdeauna fotbalul italian, iar Juventus este echipa preferată. Mi-am pus tricoul bianco nero, mi-am spus Forza Juve și de aici au început emoțiile… Suporterii știu :)

Mi-aș fi dorit să văd cum portarul Buffon cucerește și singurul trofeu care îi lipsește din palmares, cum Pirlo își ia rămas bun de la ,,Bătrâna Doamnă” cu o ultimă victorie mare. Dar FC Barcelona este o forță în fotbalul european, o echipă căreia cu greu îi stau în cale adversarii, indiferent de nume.

Barcelona a deschis însă scorul repede, în minutul 3, și a păstrat controlul la mijlocul terenului pe toată durata reprizei. Finala s-a trezit la viață imediat după pauză, când Juventus a egalat prin golul lui Morata. Olympiastadion tremura pe refrenul peluzei italiene – “Juve, Juve”!  Îmi vine în minte ultima mare sarbatoare pentru fotbalul italian, care a pornit tot de pe Olympiastadion, in 2006, cand Italia a cucerit trofeul Cupei Mondiale.

Dar Suarez marchează și el, urmat în ultimele minute de Neymar și trofeul merge și anul acesta în Spania. Juventus – Barcelona 1-3. 

Am văzut spectacol, goluri, ratări… Pirlo în lacrimi, Xavi se bucură. Doi titani, care își iau rămas bun de la echipele lor. 

Uneori râzi, alteori plângi. Aceasta este frumusețea fotbalului. Pe care sigur o vom regăsi și în sezonul viitor de Champions League. 

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*