facebookTelefon: 0753.922.060

Catania – romantism la poalele Vulcanului Etna

Catania este frumoasă, fără îndoială. Bisericile baroce și piețe monumentale. Teatrele, fântânile şi pieţele istorice. Conacele din oraș și produsele de patiserie cu migdale dulci. Ce aţi zice de escapadă la Catania, de Valentine’s Day? Centrul său istoric este elegant, stilat, perfect pentru îndrăgostiţi. Trebuie doar să știi locurile potrivite.

Pentru o plimbare romantică vă recomandăm malul mării din San Giovanni Li Cuti, un mic sat de pescari, situat la nord de centrul orașului. Aici veți găsi plaja cea mai pitorească, o zonă de coastă de roci și stânci negre, de origine vulcanică. Pe malul mării sunt restaurante minunate cu pește proaspăt, abia scos din mare.
Cea de a doua destinatie recomandată, în centrul orașului, este Bellini. Grădinile sale sunt cele mai vechi din Catania. Locul este preferat de cupluri, oferind intimitate şi linişte.

villa bellini

Pentru iubitorii de aventură, obiectivul principal nu poate fi decât unul: Etna. Nu poţi ajunge la Catania fără să faci un tur la Vulcanul Etna. Veţi trăi o experienţă de neuitat şi veţi descoperi natura şi un teritoriu care vă va fermeca. Cel mai mare vulcan activ din Europa şi parte a patrimoniului UNESCO, Etna oferă un peisaj spectaculos şi tulburător în acelaşi timp.

Etna

Revenind la obiectivele din Catania, iată ce ar trebuie să vezi, mai ales dacă vizitezi prima dată acest oraş sicilian.

Piazza del Duomo: este inima centrului istoric şi cultural al Cataniei. Aceasta îmbină spiritul oraşului vechi baroc, cu clădirea frumoasa a Primăriei şi Palatul Clericilor, care înconjoară celebrul Obelis cu elefant, simbolul oraşului.

Piazza del Duomo Catania

Via Etnea şi Catania antică: strada principală, care împarte oraşul. Aici veţi găsi ruinele Cataniei antice, care se vizitează gratuit şi, totodată, puteţi admira Villa Bellini, parcul amenajat cu statui antice.

Piaţa de peşte: este una dintre cele mai vechi pieţe de peşte din Italia, unde poţi găsi peşte proaspăt din diverse specii, cum ar fi bibanul de mare, rândunica de mare roșie, pește-spadă, scoici, arici de mare, etc.

piata de peste catania

Cassata siciliana: Nu pleca din Catania înainte de a încerca bucătăria siciliană si, în special, dulciurile. Cassata este un tort facut cu brânză ricotta şi zahar, decorat cu fructe confiate. Savurează şi gelato siciliano şi, bineînţeles, cannoli.

desert

Concluzia? În Catania există toate motivele pentru a petrece o vacanță romantică. De aceea, noi îţi propunem un city break de Valentine’s Day în oraşul de la poalele vulcanului Etna. Oferta completă AICI.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*