facebookTelefon: 0753.922.060

Buongiorno, Venezia!

Fără îndoială, Venezia este una dintre cele mai cunoscute destinații din lume. În plus, este o destinație romantică, de care sigur te vei îndrăgosti la prima vedere.

Dacă planificați o excursie la Venezia, luați în calcul cazarea la Mestre, întrucât este mult mai ieftină decât pe insulă. Din Mestre se fac aproximativ 20 de minute cu autobuzul până la Piazzale Roma. Biletul costă 3 euro/ persoană dus-întors. Puteți alege un abonament valabil pentru 12 ore, care conține biletul de autobuz și bilet de pentru vaporetto. Atenție, cardul trebuie validat la fiecare urcare în vaporetto.

Venezia se descoperă la o plimbare pe Grand Canale sau pe străduțele înguste, așa că nu veți avea neapărat nevoie de hartă.

Mai jos găsiți un To do list dacă sunteți pentru prima dată la Venezia.

1. Plimbare cu vaporetto pe Canal Grande – când vei ajunge la Piazzale Roma te vei simți ca și cum ai păși într-o pictură din secolul al XVIII-lea, iar o plimbare cu vaporetto îți va descoperi Podul Rialto, fațadele colorate și fărâmițate ale vechilor palate, vei admira Domul Santa Maria della Salute și vei ajunge în sfârșit la Piazza San Marco. Un bilet pentru vaporetto costă 7 euro/ călătorie, dar cu abonament veți beneficia de călătorii nelimitate. Informații găsiți accesând următoarele site-uri: http://www.actv.it/welcometovenice, http://www.veneziaunica.it/en.

Venezia  (5)2. Bucurați- vă de splendoarea Basilicii San Marco – construită pentru a găzdui rămășițele Sfântului Marcu, basilica te uimește cu coloanele sale masive de marmură, cu arcade grațioase și cupola îmbrăcată în plumb. La o privire atentă vei remarca un amestec de ornamente care au fost aduse, de-a lungul secolelor de către negustorii venețieni, care au navigat în Orient. Dacă vrei să vizitezi și interiorul va trebui să te înarmezi cu multă răbdare, întrucât cozile sunt imense.

3. Cumpără sticlă de Murano – tot cu vaporetto se ajunge pe insula Murano, cunoscută pentru producerea de sticlă, cu același nume. Tradiția s-a păstrat până astăzi, iar odată ajuns pe insulă vei găsi la fiecare pas buticuri și ateliere de unde poți cumpăra de la obiecte decorative pentru casă până la bijuterii.

Venezia4. Plimbă-te cu gondola – cele mai multe itinerarii includ cel puțin un scurt fragment din Canal Grande dar este de multe veți naviga de-a lungul mai liniștite canale laterale. Pentru o plimbare de 40 minute, va trebui să scoateți din buzunar 80 euro. Dacă vreți să plătiți mai puțin, încercați să găsiți încă un cuplu pentru a împărți suma.

5. Petrece o seară la lumina stelelor, bucurându-vă de muzica orchestrelor din Piazza San Venezia  (10)Marco. Legenda spune că, atunci când Casanova a evadat din închisoare în 1756, s-a oprit pentru o ceașcă de cafea la Caffe Florian înainte de a fugi la Paris. Alege un loc la Caffé Florian, Ristorante Gran Caffé Quadri, sau Caffé Lavena, comandă un cocktail și relaxează-te ascultând serenade și muzică tradițională plină de viață.

Eu m-am îndrăgostit de Venezia la miezul nopții, în Piazza San Marco, luminată feeric.

6. Vizitează Palatul Dogilor și mergi pe Puntea Suspinelor. Palazzo Ducale, care se învecinează cu Basilica San Marco, a fost odată reședința Dogilor din Venezia.

7. Nu ratați nici celelate insule din apropiere: Burano, Lido sau Torcello.

Oricât ai citi, oricate poze sau documentare ai vedea, Venezia trebuie simțită. La pas, pe străduțele îmguste, pavate, cu gondola sau cu vaporetto.

Mai multe poze găsiți pe pagina noastră de Facebook, în albumul Venezia.

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*