facebookTelefon: 0753.922.060

10 sfaturi pentru un city break reușit!

Se spune că sunt anumite orașe pe care trebuie neapărat să le vezi măcar o dată în viață, iar altele pe care le descoperi cu adevărat de abia la a treia sau a patra vizită: Roma, Venetia, Budapesta, Istanbul, Praga, Milano. În ultimul timp city break-urile în orașe europene au devenit mult mai accesibile, mai ales datorită scăderii prețului la biletele de avion.

Iată mai jos câteva sfaturi ca să îți organizezi un city break reușit:

zile-libere-2014-championstravel.ro

 1. Planifică din timp și profită de zilele libere de la stat. Încearcă să îți mai iei o zi de concediu și ai făcut 4 zile cu tot cu weekend. În general, în fiecare an sunt libere zilele de 1 și 2 ianuarie, prima zi după Paște, 1 mai, prima zi după Rusalii, 15 august- Adormirea Maicii Domnului, Sf Andrei, 1 Decembrie și prima și a doua zi de Craciun. Mai jos ai un calendar cu zilele libere din 2014.

 1. Alege destinațiapoate vrei neapărat să vezi o anumit oraș sau să-ți îndeplinești un vis din copilărie și să faci baie în Fontana di Trevi…. daca nu e așa, mai bine verifică mai multe destinații pe site-urile companiilor aeriene și vezi care sunt biletele de avion mai accesibile pentru bugetul tău.

 2. Biletele de avion ieftine vin odată cu planificatul. Odataă ce ai stabilit perioada, caută bilete de avion. Încearcă să profiți de 2 lucruri:

  1. Zborul de dus – ia bilete cât mai de dimineață, merită să te trezești cu noaptea în cap dar să ai o zi întreagă de colindat. Același principiu se aplică și la zborul de retur, doar că trebuie să fie cât mai târziu în noapte. Colegii îți vor ierta cearcănele dacă vii cu câteva suveniruri din minivacanță.

  2. Companiile aeriene low- cost au prețuri reduse în anumite zile. Dacă diferența e semnificativă, poate merită să mai iei o noapte în plus la cazare.

 3. Planul de călătorie – odată ce ai biletele de avion în buzunar, poți să începi documentarea serioasă. Internetul abundă de informații, citește mai multe surse, citește review-uri ale altor călători care au fost acolo și notează-ți ceea ce vrei să vezi. Unele obiective turistice se pot vizita și pe gratis, de exemplu clădirile din centrul istoric, însă sunt unele lucruri pentru care merită să dai banii. Așa că documentează-te și fă-ți o listă cu ceea ce vrei neapărat să vezi.

  5 obiective de vazut in Praga

  city break Praga

 4. Hotelul potrivit în bugetul tău – Încearcă să alegi hoteluri care au în apropiere stații de metrou, și astfel o să ajungi în timp scurt la principalele obiective turistice. În multe țări sistemul de acordare al stelelor este puțin diferit, așa că mai bine citește toate detaliile și review-urile altor clienți ca să știi sigur ce primești de banii pe care îi dai.. Caută cazări și în satele sau orășelele aflate la doar câțiva kilometri de metropola în care mergi. De cele mai multe ori există transport public ieftin și care funcționează bine, prețurile sunt mai mici și condițiile mult mai bune. Când am fost în Venetia, noi am luat cazare la Mestre, o localitate aflată la 10 minute de mers cu autobuzul de Venezia.

 5. City passca să nu ai febră musculară la întoarcere și ca să vezi tot ce ți-ai propus în cele 2-3 zile, cel mai bine e să îți iei un city pass. Acesta îți oferă reduceri la taxele de intrare la obiectivele turistice, chiar gratuitate la unele dintre ele, gratuitate la transport în comun (metrou și autobuz). Mai mult decât atât, sunt întotdeauna însoțite de minighiduri turistice sau/ și hărți ale centrului, ale magistralelor de metrou, documente extrem de utile. Iată mai jos cât costă City Pass-ul în principalele orașe :

  1. Barcelon  – pe 2 zile costă 27 euro iar pe 3 zile 33,50 euro.

  2. Londrape 2 zile costă 58 euro sau 74 lire iar pe 3 zile: 71 euro sau 94 lire.

  3. Amsterdam –   2 zile costă 49 euro iar pe 3 zile 59 euro.

  4. Praga -   2 zile costă 34 euro iar pe3 zile costă 42 euro

  5. Berlin –   3 zile- 40,50 euro

 1. Alte modalități de a vedea orașul

  1. free walking tour ”- un ghid care te plimbă prin oraș, îți povestește povestile pline de savoare pe care uneori nu le găsești în cărți iar la sfârșit, dacă ți-a plăcut ce experiență ai avut,îi lași un bacșiș. Cum procedezi : cauta pe internet “free walking tour London” și alege din rezultate unul dintre ele. Există câteva branduri cunoscute precum Sandeman’s New Europe sau Pancho Tours dar sunt și organizații mai mici, locale.

  2. Programare la obiectivecel mai mult urăsc într-o călătorie să stau la coada. Ca să eviți acest lucru, poți să îți faci programare pe internet cu cel puțin 48 de ore înainte. Prețul este la fel sau e o taxă suplimentară foarte mică, contează mult să respecți ora pe care ai stabilit-o, altfel programarea ta se anulează. Unde poți să îți faci programare:

   1. Parlamentul German,  BERLIN

   2. Villa Borghesse  ROMA

   3. Alhambra de Granada,  SPANIA

8. Află cum e vremea- cu câteva zile înainte de plecare vezi cum o să fie vremea cît stai acolo pe Meteo Blue  și AccuWeather . Așa poți să îți pui în bagaj doar lucrurile cu adevărat utile.

9. Oficiul de Turism, marile orașe europene au foarte multe oficii de turism aflate la îndemâna turiștilor: aeroport, gară, centru. De aici poți lua o hartă cu principalele obiective turistice și poți afla cum să ajungi la ele cu mijloacele de transport în comun.

10. Cele mai frumoase fotografii se fac pînă în prânz în așa numitele golden hours„ adică momentul din zi în care ai cele mai mari șanse să faci fotografii WOW pe care să le arăți prietenilor și familiei pe facebook. Așa că pune alarma telefonului să sune în fiecare zi devreme. Află de pe www.sunrisesunsetmap.com cand e cel mai bun moment pentru fotografii în locurile unde mergi.

Tuscany-Italy-00

Despre Autor
M-au fascinat întotdeauna provocarile. Sunt intr-o continuă schimbare, din pasiune și datorită setei de cunoaștere. Am încercat prin tot ce am făcut să-mi urmez pasiunile: sportul, scrisul și calatoriile.

Lasati un mesaj

*